Mode och myten bakom håriga armhålor

Hurra för alla! Med undantag för allas armhålor! Det är ganska uppenbart vid det här laget att människor har starka känslor om håriga armhålor, deras egna och andras.

Men aldrig riktigt förstått hur intensivt människor känner om saken förrän jag lät mina egna växa ut.
Till att börja med har mina armhålor och jag har alltid haft en hatkärleksrelation. Det är förmodligen bland den mer känsliga delen på min kropp . Jag var och är alltid förvånad över hur mycket snabbare hår verkar växa där än på mitt huvud som om det är angeläget att försöka hävda sig. De har rakats varannan dag sedan högstadiet vilket innebär att mina känsliga armhålor var ständigt röda, kliande, irriterade och ibland full med inåtväxande hårstrån. Efter ett tag blir man trött. Så jag gjorde vad de flesta människor gör när de inte vet hur man handskas med något, bara låtsas att det inte händer.
Inga fler rakningar, inte mer klåda, eller hur? Folk säger några galna saker om kvinnor med hår under armarna, stämmer det dock. Nya trenden - håriga armhålor

Hår under armarna gör dina armhålor luktar illa.
Detta är förmodligen den mest populära myten. Så är det inte folks. Bakterier i sammanblandningen med svett är faktiskt vad som producerar lukt men jag tror att vissa människor tror att håret gör en mer fruktbar grund för nämnda bakterier. Det finns inga fler bakterier på hårig armhåla än det som redan finns på huden (på allvar, det finns biljoner mikroorganismer på huden). Om du är konsekvent med hygienen kommer du förmodligen luktar likadant med eller utan hår.

Orakade armhålor stämplat som  hatfeminist.
Verkar märkligt hur F-ordet går åt båda hållen va? Feminism blir mindre och mindre homogent i utseende men marginalisering och stigmatisering kvarstår. Vad en liten bit hår signalerar automatiskt är ganska absurt om man tänker på det. Jag menar, tänk bara på alla feminister ute med rakade armhålor.

Män är äcklade av orakade armhålor.
Det är inte en universell sanning. Men jag bryr mig faktiskt vad män tänker varav många låter det växa hår både här och där och tror ni dom tycker det är äckligt med min kroppsbehåring? Inte riktigt. Det finns dom som tycker det är sexigt och helt naturligt som samtidigt tycker att det är väldigt modigt att sticka ut och helt enkelt bara våga.

Det finns en trend inom idrotten som jag tycker bara är sund och det är att det är ok med orakat. Jag har blivit ombedd vid mer än ett tillfälle ”kan du inte trimma det” vilket ungefär är som att fråga någon hur de formar sin könshår. Oförskämt, jag bestämmer över mitt liv och mitt utseende vare sig du gillar det eller inte.

Att inte raka sig börjar bli coolt och trendigt. En massa kändisar (Julia Roberts, Drew Barrymore, Miley Cyrus, Jemima Kirke …) slutade raka sina armhålor och helt plötsligt är det en stor trend? Oh vänta, Madonna gjorde det. Japp, det är en trend nu. Kom ihåg att det var en tid i historien då det var ganska chict för män att bära höga klackar. Trender är konstig. Försök att inte få alltför upprörda känslor över dem.

Jag kan säga att de komplimanger mina håriga armhålor då vissa människor upptäckaer det som kikar ut ur toppen är en fin påminnelse om att ”Åh så rätt jag hade” Sanningen är att de flesta kvinnor som inte rakar sig förmodligen spenderar en hel del mindre tid att överanalysera det till skillnad från hur nästan alla är nu.