Skönhetstips

Hej läsare 🙂 Har fått lite förfrågningar om skönhetstips och det är ju ett rätt roligt ämne så visst kan jag bjuda på det även om jag inte är någon expert på området alls. Idag tänkte jag snacka lite ögonbryn. Ögonbryn gör så himla mycket för ett utséende tycker jag, det kan verkligen förändra ditt ansikte. Personligen tycker jag man ska ha kvar så mycket av sina naturliga som möjligt, bara noppa till formen lite, ta bort de som är utanför själva ”formen”. Såklart kan man ta lite extra om man tycker man har väldigt tjocka.

Jag kan bara säga vad jag tycker är fint, men det skiljer såklart från person till person, och gillar du inte det jag gillar så fine! Då behöver du inte heller ta åt dig mina tips utan köra din egen stil 🙂 Jag tycker om de lite tjockare, mer markerade ögonbrynen än de smala. Har sett så otroligt många, både snygga och fula bryn men det är rätt svårt att få de perfekta (jag lyckas nästintill aldrig att få dem exakt som jag vill ha dem). Fula bryn för mig är de som är som exakta linjer/streck, supersmala, eller de med bara en helkonstig form på. Helst vill man ju ha ögonbryn som ser naturliga ut, även om man fyller i dem så vill man inte att det ska märkas. Ögonbrynsskugga har jag hört ska vara jättebra men har själv inte testat det men ska nog göra det framöver, själv kör jag på en ögonbrynspenna från .

Här är några olika former till vänster. Ingen här tyckte jag var helt bedrövlig. Men de jag satt ett rött kryss på är nära till det jag skulle kalla fult. Tycker absolut inte om när tjejer har rakat bort / eller noppat jättemycket och sen fyller i tunna linjer med en mörk ögonpenna. Tycker inte heller om de som har som ett slags ”droppe” in mot mittensom sen blir supertunna i ändarna. Hellre då de lite grövre och buskigare men ändå ”välskötta” ögonbryn 🙂

Skönhetstips

Lumene

När man noppar ska man utgå från sitt öga. Håll en penna eller liknande lodrätt intill ena näsvingen så ser du var ditt ögonbryn ska börja, håll nu pennan fortfarande mot näsvingen men diagonalt genom pupillen för att se var den högsta punkten ska vara. Håll den sedan fortfarande diagonalt fast mot ögats yttre ögonvrå för att se var ögonbrynet ska sluta. Sen tycker jag inte man ska gå stenhårt efter detta, utan ha det som lite riktlinjer. Vissa kanske får jättekorta ögonbryn om de går efter detta och det är inte säkert att de passar i det.

 

För att se bättre vilka strån som inte hör till formen på ditt ögonbryn ska du stå i ett väl upplyst rum, gärna med fönsterljus. Du kan också applicera lite ljus foundation runt ögonbrynet så kommer stråna synas tydligare. Noppa alltid underifrån för att lyfta ögat. Såklart kan man ta bort något enstaka över också, men huvudsakligen under ögonbrynet plockar man.

 

Många tycker det gör väldigt ont att noppa ögonbrynen, men jag tror det är lite av en vanesak. Samma sak för de som har en epilator, PAIN första gången men det blir bättre med tiden. Jag har inte alls ont av att noppa mina bryn. Du kan göra det mindre smärtsamt genom att rycka medhårs, så långt in på strået som möjligt och fort. Har också hört tips som att noppa direkt efter man duschat.