Tips för att läppstiftet ska sitta

I höst och vinter har det synts vinrött, bärigt rosarött och klassiskt rött på varenda kändis och modebloggare 🙂 Det är oerhört få jag ser i skolan som använder läppstift (inklusive mig själv). Men det är himla fint och det finns många som passar riktigt bra i det. Jag har tre stycken riktigt fina men tyvär vågar jag mig inte på att använda de så ofta i skolan. Jag tycker det känns så jobbigt att behöva bättra på, för att ett läppstift som håller i flera timmar finns inte. Men jag ska införskaffa en läppenna som man kan ha som grund, då ska det sitta mycket bättre.

Fyra tips för att läppstiftet ska sitta: 

– Se till att ha mjuka och lena läppar, skrubba och återfukta så att de inte är fnasiga.

– Rama in läpparna med en läppena i samma färg som ditt läppstift (så det inte blöder utanför),

du kan också fylla hela läpparna med läppennan så sitter läppstiftet bättre på sen. Det blir en bra grund.

– Måla på läppstiftet med en liten pensel så får du rätt mängd färg och du får ett jämnare resultat.

– Ta en liten mjuk pensel med lite löspuder på och dutta runt din mun så minskar du risken för att det blöder utanför.

Tips för att läppstiftet ska sitta